Indhold UDSYN juni 2015 

S. 3

Den vilde Vestbred
’Der er blevet råbt og spyttet efter dem …’ Hans Henrik Fafner fortæller med udgangspunkt i Imad Abu Shamsiyeh og hans børns problemer i det blandede Hebron.

 

S. 6

Hvorfor er man kun jøde, hvis ens mor er det?
’Faders lem har samme genetik som moders skød’ ved man jo, eller man håber det. Merete N. Christensen optræder her skriftligt med ’Den gode, Den onde og Den grusomme’ fortolkning af det jødiske tilhørsforhold.

 

S. 10

Hvordan bliver man jødisk?
Med udgangspunkt i egne oplevelser som opvokset i USA, og i Erving Goffmans ’hver scene er en verden’, causerer Jonathan M. Schwartz over hvordan Abraham, præsident, kom til at betyde mere end Abraham, patriark.

 

S. 14

Herbert Pundik: Netanyahu styrker Hamas og svækker Mahmoud Abbas
’Hvad er fremtiden for fredsprocessen?’ spørger Lukas Antaeus Lausen. Pundik svarer med råt for usødet: ’Nul.’ Læs videre i interviewet, som her trykkes efter at have været bragt i onlinemagasinet Ræson.

 

 

Bøger

S. 17

Superzionisten Martin Krasnik
Per B. Katz har ’117 gange’ været rørende enig med Krasnik og 117 gang rørende uenig, m.a.o. er der ’mindst 234 gode grunde til at læse bogen. ’

 

S. 20

Spejlvendt
Jacob Nørbjerg

Anmeldelsen er udvalgt som nummerets appetitvækker.

Gå tilbage til forsiden og find "FRA UDSYN JUNI 2015"

 

S. 24

Man skal blande sig
Ellen Miriam Pedersen har læst ’et stærkt billede af en utrættelig organisation og opdrager’, en af New Outlooks stiftere.

 

 

S. 27

Kulturglimt
Ellen Miriam Pedersen
rapporterer fra et London der forbliver både jødisk og ’swinging’.

 

S. 28

Yaqub Sanua: Ægyptisk hofjøde eller politisk rebel?
Sanua levede i en tid hvor jødiske samfund i den arabiske verden var store og kulturelt aktive. Anna Rebecca Kledal er tilbage med den spændende historie om fornyeren af det jødisk-ægyptiske teater.

 

S. 32

Nyt fra New Outlook
v/ Mette Geldmann

 

S. 33

Kort nyt
v/ Jacob Nørbjerg

 

S. 34

Valget i Israel 17.4.15
’Sjældent, måske aldrig, er en leder, der har nydt så lidt popularitet blandt sine egne, blevet genvalgt ved frie valg.’ Herbert Pundik kommenterer.

 

S. 36

Visdomsord af anon.