Breaking the Silence

Breaking the Silence er en organisation af veteran kombattanter, der har tjent i det israelske militær siden starten af den anden intifada, og har taget det på sig at udsætte den israelske offentlighed for kendskab til virkeligheden i hverdagen i de besatte områder. Vi bestræber os på at stimulere den offentlige debat om den pris, der betales for en virkelighed, hvor unge soldater står over for en civilbefolkning på daglig basis, og er engageret i bekæmpelse af denne befolknings hverdag.

 

Soldater, der tjener i de områder, vidne og deltage i militære aktioner, som ændrer dem utroligt. Tilfælde af misbrug over for palæstinenserne, plyndring og ødelæggelse af ejendom har været normen i mange år, men er stadig forklares som ekstreme og unikke tilfælde. Vore vidnesbyrd skildrer et andet og meget mere dystert billede, hvor forringelse af moralske normer kommer til udtryk i karakteren af ordrer og reglerne for magtanvendelse, og er berettigede i Israels sikkerheds navn. Mens denne virkelighed er kendt for at israelske soldater og chefer med at vende det blinde øje i  det israelske samfund, og at benægte hvad der sker i dets navn. Soldater der vender tilbage til det civile liv opdage forskellen mellem den virkelighed, de er stødt på i de besatte områder, og tavshed om denne virkelighed, de støder på derhjemme. For at blive civile igen, bliver soldaterne tvunget til at ignorere, hvad de har set og gjort. Vi bestræber os efter at stemmerne fra disse soldater bliver hørt.

Vi indsamler og offentliggør vidnesbyrd fra soldater, der ligesom os, har tjent på Vestbredden, Gaza og Østjerusalem siden september 2000 og holder foredrag, hus møder og andre offentlige begivenheder, som kaster lys over realiteten i de besatte områder gennem stemmen af tidligere kombattanter. Vi udfører også ture i Hebron regionen, med det formål at give den israelske offentlighed adgang til den virkelighed, der eksisterer minutter fra deres eget hjem, men som er sjældent portrætteret i medierne.

 

Grundlagt i marts 2004 af en gruppe af soldater, der gjorde tjeneste i Hebron, Breaking the Silence har siden fået en særlig status i øjnene af den israelske offentlighed og i medierne, da det er unikt i at give stemme til oplevelsen af soldater. Til dato har organisationen indsamlet mere end 950 vidneudsagn fra soldater, der repræsenterer alle lag af det israelske samfund og dækker næsten alle enheder, der opererer i de besatte områder. Alle de vidnesbyrd, vi udgiver er omhyggeligt undersøgt, og alle fakta bliver tjekket med ekstra øjenvidner og / eller fra dokumentation offentliggjørt af andre menneskerettigheds organisationer som også er aktive på området.

Hver soldat, der giver et vidnesbyrd om Breaking the Silence kender målene for organisationen. De fleste soldater vælger at forblive anonymme, på grund af forskellige pres fra officielle militære personer og samfundet som helhed. Vores første prioritet er at de soldater, der vælger at vidne til offentligheden om deres tjeneste.

Breaking the Silence.

Sé mere på: http://www.breakingthesilence.org.il/