B'TSELEM

B'Tselem - Det israelske Informationscenter for Menneskerettigheder i de besatte områder blev etableret i februar 1989 af en gruppe af fremtrædende akademikere, advokater, journalister og medlemmer af Knesset. Den forsøger at dokumentere og uddanne den israelske offentlighed og politikere om krænkelser af menneskerettighederne i de besatte områder, bekæmpe fænomenet benægtelse udbredt blandt den israelske offentlighed, og hjælpe med at skabe et menneske rettigheder kultur i Israel.

 

B'Tselem er hebraisk ord og betyder bogstaveligt "udsyn” og bliver også brugt som et synonym for den menneskelige værdighed. Ordet er taget fra Mos 1:27 "Og Gud skabte mennesket i sit billede. I Guds billede skabte han ham." Det er i denne ånd, at den første artikel i verdenserklæringen om menneskerettigheder, at "Alle mennesker er født lige i værdighed og rettigheder."

 

Som en israelsk menneskerettighedsorganisation virker B'Tselem primært for at ændre Israels politik i de besatte områder og sikre at Israel beskytter menneskerettighederne for beboerne og overholder sine forpligtelser i henhold til folkeretten.

 

B'Tselem er uafhængig og er finansieret af bidrag fra fonde i Europa og Nordamerika og af privatpersoner i Israel og i udlandet.

B'Tselem har opnået en fremtrædende plads blandt menneskerettighedsorganisationer. I december 1989 modtog B’Tselem  Carter-Menil Award for Menneskerettigheder.

Rapporterne har givet  B'Tselem et ry for nøjagtighed og israelske myndigheder tager dem alvorligt. B'Tselem sikrer pålideligheden af ​​oplysninger, som den offentliggører ved at gennemføre sit eget feltarbejde og forskning, hvis resultater er grundigt krydstjekket med relevante dokumenter, officielle statslige kilder og oplysninger fra andre kilder, blandt dem israelske, palæstinensiske og andre menneske rettigheds organisationer

Sé mere på: http://www.btselem.org/