ARKIV 2010-2011

 

Torsdag den 12. maj holdt vi et møde, hvor Politikens kronikredaktør Anders Jerichow, der i mange år har beskæftiget sig indgående med de spirende fornyelsestendenser i de arabiske lande, indledte om det højaktuelle emne: "Det arabiske oprør: hvad betyder det for Mellemøsten og for forholdet mellem Israel og dets naboer?"

 

Tirsdag den 26. april afholdt New Outlook vores alternative Seder aften, hvor vi havde inviteret journalist og forfatter Rushy Rashid til at tale under overskriften: ”Først ordet så mordet” d.v.s. vigtigheden af, at racisme-paragraffen bevares. Desuden serverede vi vores berømte opulente 5-retters Seder-måltid ”som vor mor lavede det” og der var indslag med tekst og sange fra både den traditionelle og sekulære Haggadah. 


 Onsdag den 30. marts afholdt New Outlook et debatmøde, hvor 
Georg Metz indledte om emnet ”Fra Kierkegaard til Kjærsgaard”. 


 


Torsdag den 3. marts afholdt New Outlook et møde, hvorRobert Refby, der var et af de 133 ”gemte børn”, som Sofie Bak skrev om i sin bog om oktober 43, præsenterede en interviewmontage med titlen: ”En ung jødisk mors oplevelser i oktober 43 – og 50 års følger”. 


Torsdag den 24. februar afholdt New Outlookmedlemsmøde, hvor man drøftede et forslag om samarbejde med Peres' Fredscenter, et forslag til opdatering af New Outlooks værdigrundlag samt bestyrelsens udtalelse om de p.t. kuldsejlede fredsforhandlinger.


 


Søndag den 5. december
 afholdt New Outlook atter Musikalsk Chanuka med Klezmer-og Balkan-musik i Café Blå Time med Chanuka-lys, Maos Tzur og latkes. Ruben-Nenic Duo sørgede for klezmer og Balkan-musik. 

 

Den 9. november var New Outlook medarrangør ved Krystalnatinitiativets fakkelarrangement på Nytorv i København. Talere var Bent Melchior, tidl. overrabbiner, New Outlooks Hans Goldstein, der var vidne til Krystalnatten i Wien i 1938 og Biljana Muncan, romahistoriker. I år var der særligt fokus på romaernes situation i Europa. 

 


Tordag den 28. oktober arrangerede New Outlook et vellykket møde om de danske jøders skæbne i 1943-45. Indleder var Sofie Lene Bak. Hun er bogaktuel i forbindelse med Det jødiske Museums udgivelse "Ikke noget at tale om. Danske jøders krigsoplevelser 1943-45", der udkom d. 14. oktober. 

 

D. 5. juni holdt New Outlook sin årlige generalforsamling.Læs under UDTALELSER angående nødhjælps-flotillen til Gaza.