ARKIV 2011-2012

 

Tirsdag d. 27. december afholdt New Outlook sin årlige chanukafest iCafe Blå Time og tændte det 8. lys til latkes, fællessang og fortællingerom dengang og ikke mindst musikalske indslag med bl.a. Buzor Nenic og hans musikalske venner.

 

D. 10. November afholdtes litteraturaften i New Outlook, hvor Birte Kont fortalte om sin bog "En by i Rusland". Romanen er den første, der med afsæt i dansk historie beskæftiger sig med problemstillinger, der knytter an til "second generation" dvs. til børn af overlevende fra 2. verdenskrig. Et af bogens temaer er den tavshed, hvormed hovedpersonen er omgivet op gennem barndommen, specielt når det gælder forældrenes traumatiske liv og erfaringer under besættelsen og flugten til Sverige.

 

Den 9. november var New Outlook medarrangør af fakkelarrangementet "Aldrig mere en Krystalnat" på Nytorv i København. Overskrifterne for arrangementet var Nej til ekstremisme, Ja til solidaritet og Respekt for konventionerne. Talerne var Jørg Willy Bronebakk, Norges ambassadør i Danmark; Carsten Jensen, forfatter; Hans Goldstein, krystalnatvidne fra Wien i 1938 samt Fathi el Abed, Statsborgerskabsforeningen. Musikken blev leveret af Klezmofobia. Læs mere på Krystalnatinitiativets hjemmeside

 

 

Som afslutning på en lang møderække i Danmark arrangerede New Outlook og Peres' Fredscenters Danske Venner den 22. september et møde med Tamar Hay fra Israel og Sulaiman Khatib fra Palæstina. De leder Peres' Fredscenters fredsundervisning og sportsprogrammer. De fik følge af koordinator, Keren Stern som har overblikket over centrets mange aktiviteter. Mødet med New Outlook omhandlede beskrivelse af konkret fredsarbejde med dialog og samarbejde mellem israelere og palæstinensere.

 

Søndag den 5. juni afholdt vi vores årlige General-forsamling. Her diskuterede vi vores opdateredeværdigrundlag og vores holdning til planerne om anerkendelse af den palæstinensiske stat.